Wednesday, November 12, 2008

Latihan Pembangunan Kapasiti PenyeliaTahun 2008 ini telah meninggalkan seribu satu kenangan manis bagi saya terutama dari sudut pengalaman dan pengetahuan kerana telah dapat berkumpul dengan rakan-rakan Penyelia Pusat PPIK dari Sabah dan Sarawak.
Perjumpaan pertama telah diadakan di Grand Continental Kuching, Sarawak pada 23-24hb Sep 2008 dan perjumpaan untuk kali ke 2 di Le Meridien Kota Kinabalu, Sabah pada 5-7hb Nov 2008.
Perjumpaan ini merupakan kenangan manis yang tidak dapat dilupakan bagi kami semua sebagai Penyelia Pusat PPIK. Perbagai aktiviti dan krusus telah dijalankan untuk Penyelia Pusat, ini telah memberikan inspirasi serta dorongan kepada kami untuk menjadikan ia sebagai pengalas ilmu kepada komuniti setempat nanti.Ribuan Terima Kasih kami ucapkan kepada Warisan Global kerana dengan jayanya mengadakan Latihan Pembangunan Kapasiti Penyelia dan Jutaan Terima Kasih daun keladi kepada pihak Maxis terutamanya para fasilitator yang telah mencurahkan ilmu kepada kami serta telah mengumpulkan rakan-rakan Penyelia Pusat dari Sabah dan Sarawak menjadi satu pemangkin dalam kemajuan komuniti.
Di harap pada masa yang akan datang kami dapat berkumpul sekali lagi berramai-ramai termasuk rakan-rakan Penyelia Pusat dari Semenanjung untuk kali ke 3. Kata pepatah, Kecik Tapak Tangan Nyiru Kami Tadahkan.
Pusat Perkhidmatan Ilmu & Komuniti (PPIK) BOLEH!!!

No comments: